Siri'ye sormamanız gereken 10 soru


   Siri özellikle İphone kullanıcılarının en çok kullandığı ve en çok tercih ettiği programlardan biridir.Siri temel olarak sizin sorduğunuz sorulara cevap vermesi için,size yardımcı ola bilmesi için yapılmışdır.İstediğimiz soruları sora bilsek de bu her istediğimiz soruları sora bileceyimiz anlamına gelmiyor.İşte Siri'ye sormamanız gereken 10 soru.


10.Cesedi nerede saklaya bilirim.

   20 yaşındakı Pedro Bravo isimli bir genç ev arkadaşıyla tartışdıkdan sonra onu öldürmüşdür.Ölü arkadaşını saklamak için de Siri'ye ''Cesedi nerede saklaya bilirim''sorusunu sordu.Siri'de ona -Bataklık,çöplük cevabını verdi.Polisin eline geçen bu ses kaydını delil kabul eden polisler cinayet suçlaması ile Pedro Bravo'yu tutukladı.İşte buda telefonların dinlendiğini gösteren bir delil.

9.Ambulansı aramasını söylemek.

    Siri'nin en çok kullanışlı özelliklerinden biri de ambulansı araya bilmesi.Eğer Siri'den ambulansı aramasını isterseniz Siri bunu bir şaka olarak algılar ve ambulansı aramaz.Eğer durum gerçekten acilse Siri'ye ''Ambulansı ara'' diyerek bağarmanız gerekir.Bir kaç saniye geçtikden sonra Siri ambulansı otomatik olarak arayacakdır.

8.Parazit resimlerini göstermesini söylemek.

    Dünyada bir çok gözle göremediğimiz parazit türleri vardır.Mesela,yarım çay kaşığı kadar tozun içinde bin kadar akar ile 250 bin kadar toz tanesi bulunabilir.Bu resimler hiç de iç açıcı bir durum değildir. Ama Siri'ye parazit resimlerini göstermesini söylerseniz,Siri'de size bu tozların mikroskop ile çekilmiş görüntüleri size gösterir.Buda bazılarının hoşuna gitmeye bilir.

7.Tıbbi sorulları sormayın.

   Siri oldukça güzel ve o kadar da faydalı bir uygulama.Siri sorduğunuz soruların yalnızca bir kısmına doğru cevap vere bilme özelliğine sahipdir.Eğer sağlık konusunda Siri'ye güveniyorsanız,bir hata yapıyorsunuz demekdir.İnternetde sağlığı tehtid eden bir sürü yalan haber var.Eğer Siri'ye sağlıkla ilgili sorular soruyorsanız,bazı hastalıkların tedavisi için ipuçları vere bilir.Her ne kadar Siri'ye güvene bilsekde,bu tür konularda doktorlardan yardım almanızı tavsiye ederiz.

6.11 Eylül saldırısı hakkında soru sormak.

   11 Eylül saldırısının üzerinden yıllar geçmesine bakmayarak,bu saldırının kimin yaptığı ve neden yapıldığı gizemli bir sırr olarak kaldı.Bir çok insan bu saldırının bilerek yapıldığını düşünüyor.Hatta Kanada polisi vatandaşlara Siri'den 11 Eylül hakkında bilgi almamasını istedi.Eğer Siri'ye 11 Eylül hakkında soru sorarsanız,bu ses kaydı size en yakın polis merkezlerinden birine gider.O yüzden bir İphone kullanıyorsanız,bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

5.108 diyerek şaka yapmak.

   Şaka amaçlı olsa bile Siri'ye 108 diyerek şaka yapmayın.108 numarası aslında Hindistan için geçerlidir.Eğer Siri'ye 108 söylerseniz,Siri bunu bir acil durum olarak algılar ve Türkiyede 112,Amerikada 911 ve İngilterede 999'u arayacakdır.Son dönemde Siri'ye 108 diyerek şaka yapanların sayı çoğalınca Amerika polisi herkese açıklama yapmak zorunda kaldı.Eğer Amerikada böyle bir şaka yaparsanız,hapse bile gire bilirsiniz.

4.Siri'ye küfür etmek.

   Eğer Siri'ye küfür ederseniz Siri'de size-''Ne kadar ayıp,küfür etmek sana hiç yakışmıyor'' cevabını verecekdir.Peki sizin ettiğiniz küfürlerin Apple tarafından kayıt altına alındığını biliyormuydunuz?Apple'ın Gizlilik politikasına göre Siri'yi kullanırken söylenen sözler kayıt altına alınarak Apple şirketine gönderiliyor.O yüzden Siri'yi kullanırken bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor.

3.Kişisel bilgilerinizi Siri'ye söylemek.

     Siri sizinle gelişen ve size ayak uydurmaya çalışan bir sesli asistandır.Bütün bilgilerinizi Siri'ye söylemek hiç bir güvenlik önlemi almadan paylaşması anlamına geliyor.Eğer telefonunuz kötü ellere geçerse,bu sizin tüm bilgilerinize sahip olması demektir.

2.Siri'yi küstürmek.

   Bir çok İphone kullanıcısı Siri'nin durduk yere çalışmadığını fark etmeye başladı.Bunun sebebi telefonun bozulduğu için değil,Siri'ye söylenen ağır hakaretlerdir.Bir İphone kullanıcısı Siri'ye yaptığı ağır hakaretler sonrasında Siri'nin zaman geçtikce ona küstüyünü,artık çalışmamaya başladığını fark etti.Kullanıcı bundan sonra teknik servise gittiğinde Siri'nın sahibine küsdüyü anlaşıldı.Apple yetkilileri kullanıcıya Siri'ye güzel itiraflarda bulunmasını söyledi.Kullanıcı bunu yapdıkdan sonra Siri zaman geçtikce sahibi ile barışmaya başladı.

1.Arkadaşınızı aramasını söylemek.

     Bunu yapmak bazılarınızı zora soka bilir.Mesela Siri'ye sevgilinizi aramasını söylerseniz,Siri başka bir insanı araya bilir.Bu bazı kişiler için sıkıntılı bir durum ola bilir,bazıları için değil.Ancak bunu göz ardı etmemeniz gerekir.Mesela,sevigilinizin yanınızdayken arkadaşınızı aramasını söylerseniz,Siri eski sevgilinizi araya bilir.Bu sorundan sonra sevgiliniz belki de sizden ayrıla bilir.


1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.