Android Go nedir,ne gibi özellikleri mevcut,hangi cihazlarda çalışacak?


                                    Android Go nedir?

   Google’ın I/O 2017’de duyurduğu en önemli yeniliklerinden bir tanesi ise 1 GB’den düşük RAM’e sahip telefonlar için geliştirdiği yeni Android sürümü Android Go oldu.

   Google'un yaptığı açıklamaya göre Android Go kullanan telefonlarda marketteki uygulamalar 10MB'dan düşük olacak.Örneğin Facebook Lite gibi uygulamalar marketde düşük versiyonları ile indirile bilecek.Bu yeni yazılım 512 MB-1 GB RAM bulunduran telefonlar için iyi bir işletim olacak.

                                   Android Go özellikleri nedir?

   Google'ın yeni işletim sistemi olan Android Go 3 unsura odaklanıyor.İlk sırada Android'in en güncel versiyonunu optimize etmek.Bu da Android Oreo’nun bütçe dostu cihazlarda düzgün şekilde çalışacağı anlamına geliyor.kinci nokta ise, Google Chrome ve Gboard gibi, Google uygulamalarının yeniden tasarlanması ve bunların daha az bellek tüketecek, daha az alan kaplayacak ve veri tüketiminde bulunacak şekilde yeniden düzenlenmesi.

   Son nokta ise Google Play Store'un yeni versiyonun çıkarılması oldu.Anroid Oreo’daki Google Play Store ile aynı olan bu mağaza tüm Android uygulama katalogunu barındırıyor.Ancak daha az veri, depolama alanı ya da bellek tüketen uygulamalar ayrı bir bölümde, en tepede gösterilecek. Bu alan “Cihazınız için optimize edildi” başlığını taşıyacak.

 
\   

   Android Go işletim sisteminde Veri Yönetimi ve Tasarruflar adlanan yeni bir ayarlar sekmesi bulunuyor.Bu ayarlar sekmesi telefonun ne kadar veri tükettiğini gösteriyor.Aynı zamanda burada veri planını yükseltme yer alıyor.Google’ın kendi uygulamaları da Android Go için yeniden tasarlanıyor.Örneğin,Gmail Go,Google Go gibi.

   Artık kullanıcılar Google Go ile istedikleri bilgilere daha çabuk ulaşa bilecek.YouTube Go ile de kullanıcılar reklamsız bir şekilde indire bilecek.Google Asistan da Android Go için yeniden tasarlandı.               

                    Android Go'nun Android Oreo'dan ne farkı var?

   Android Go'ya bakacak olarsak,Android Oreo'dan neredeyse farkı yok gibi.Google’ın daha önce gerçekleştirdiği sunumda, Facebook Lite veya Skype Lite gibi uygulamaların Google Play Store’da öne çıkarıldığı görülmüştü. Bunun dışında Android Go telefonları diğer Android cihazlarından farklı çalışacak gibi görünmüyor.Aslında Android Go Android'in ta kendisi.Ancak bu işletim sistemi düşük fiyatlı cihazların,düşük RAM destekleyen telefon kullanıcılarının düzgün ve optimum bir deneyim sunması amacıyla bir takım düzenlemeler içeriyor.

Android Go ne için önemli?




   Bazı düşük fiyatlı cihazlar düşük bellek kapasiteleri ve güçsüz işlemcileri nedeniyle ağır görevleri yerine getirmekte zorlanıyor.Android Go artık düşük RAM ve düşük fiyatlı telefonlarda bile yüksek deneyim sunacakdır.Yazılım donanımın kısıtlamalarını anlıyor ve buna göre kendisini uyduruyor. Android Go sayesinde, giriş seviyesi Android telefon pazarına yönelen Android kullanıcılarını da kapsayan daha iyi ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi de sunulacak.Artık kullanıcılar iyi bir Android deneyimi almak için 3500 TL ve artık bir ücret ödemeyecekler.

                             Android Oreo (Go Edition) nedir?

   Google,512 MB ve 1 GB RAM arası telefonlar için Android Go'nun çalışacağını söyledi.Bu uygulama Android Oreo ile başlıyor.Google,Şubat 2018’de, Android Oreo için Android Go’nun Android Oreo (Go edition) olarak adlandırdığını açıkladı.

   Android Go kullanan kullanıcılar Android'in en yeni sürümünden başka,Google Play Protect ve Go sürümü için optimize edilmiş uygulamarla daha iyi ve kaliteli deneyim alacaklar.Bu sürümde Google’ın daha az bellek ve depolama alanı tüketen özel sürüm uygulamaları bulunacak.Bu işletim sistemini destekleyen telefonların diğer amiral gemisi telefonlarına göre daha düşük bir fiyata satılacağı söyleniyor.Bu fiyat Türkiye için 600-800 TL seviyesi veya belki daha altı bile olabilir.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.